Lekker, koolhydraatarm en simpel kerstmenu

Heb jij je kerstmenu al helemaal uitgedacht? Kerst vieren we dit jaar in kleine kring. Maar dat is geen reden om het niet te vieren. En de omstandigheden zijn ook geen reden om helemaal los te gaan en je vol te stoppen met ongezonde voeding. Juist niet! De huidige omstandigheden vragen juist voor extra aandacht voor je gezondheid en ook voor elkaar.

Om het je wat makkelijker te maken heb ik een simpel, heerlijk, koolhydraatarm en toch feestelijk kerstmenu voor je samengesteld met mijn bestaande recepten. Je kan per gang kiezen uit een van de opties. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is er wat kerstige decoratie bij te bedenken en de porties misschien wat aan te passen misschien. Je eet namelijk meerdere gangen ;-)

Dus geen gedoe, geen stress. Zo hou je meer energie, tijd en aandacht over voor de lieve mensen om je heen!!

Dus zoek jij nog gezonde inspiratie en wil je het ook niet te ingewikkeld maken? Check dan dit!

Vooraf

Serveertip

Pompoensoep: Rooster wat pompoenpitjes in een droge koekenpan. Strooi dit over de soep en verkruimel er ook wat feta over. Dien het op in leuke glazen en het ziet er super feestelijk uit!

Courgettesoep: Serveer de soep met wat reepjes gerookte zalm of zongeroogde tomaatjes en parmezaanze kaas krullen

Hoofdgerecht

Serveertip 1

Serveer bij de kalkoenrolletjes bijvoorbeeld een heerlijke bloemkoolpuree en groenten naar keuze. Keep it simpel! De kalkoenrolletjes zijn al smakelijk en feestelijk genoeg! Dit is ook lekker bij de ovenkip ipv het aangegeven bijgerecht.

Serveer tip 2

Serveer er verse pasta, bv papardelle bij en maak een sausje door het vocht dat van de kalkoen afkomt samen met Marsala wijn in te koken. Eventueel roer je er ook nog wat koude boter door. Super lekker!

NAGERECHT

Serveertip 1

Bij de brownie: Serveer bij de brownie eventueel een bolletje vanille ijs! NIet low carb maar wel lekker. En je mag echt wel iets met carbs natuurlijk!

Serveertip 2

Maak zowel de brownies als de choco-dadel balletjes. Serveer dit bijvoorbeeld op een plankje met nog wat ijs en/of rood fruit voor een feestelijk dessert!

En wil je nog meer uitpakken dan kan je ook nog een kaasplankje tussendoor doen! Voor (!) het dessert!

Ik wens je een heel ontspannen kerst!

xx