Choco-dadel balletjes

Deze balletjes zijn heel makkelijk te maken en een lekker gezonde snack voor bij de thee of koffie. Dus wie zegt nou dat gezond eten niet lekker kan zijn?? Wel even een kleine toevoeging. Ze zijn zo lekker dat je ze wel in een keer allemaal op zou kunnen eten. Maar gezond eten bevat ook calorieën dus doe dat liever niet! 

Ingrediënten

100 gr dadels
75 gr gemengde noten
1 el cacao
20 gr 85% chocolade
Paar el kokosrasp

Bereidingswijze

Week de dadels 5 min in heet water. Doe dit met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een zachte massa met stukjes noot. Maal het niet te lang, dus niet tot volledige smurrie. Zet even in de koelkast om het wat af te laten koelen en rol er dan balletjes van. Je haalt er ongeveer 15 balletjes uit. Rol de balletjes door de geraspte kokos en laat ze verder opstijven in de koelkast. Je kan ze ook meteen serveren en opeten. 


Voedingswaarde per balletje:

60 kcal - 4 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 3 gram vet