Ovenheerlijke kalkoenrolletjes

De paasdagen zijn voorbij dus is het weer tijd om back to normal te gaan. Maar als je denkt dat back to normal saai en niet echt smakelijk is, dan heb je t mis! Dit recept maakt een doordeweekse maaltijd tot een feestje! En natuurlijk kan het ook voor een feestelijke gelegenheid worden gemaakt.

Ingrediënten

4 Kalkoenfiletlapjes a la minute
plakjes parmaham
kruidenkaas (light)
2 el pijboompitten
olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als de kalkoenfilet lapjes niet plat genoeg zijn begin je even met wat agressie. Leg ze op een plank. Leg er een stuk vershoudfolie over en sla ze wat platter met je vuist. 
Leg vervolgens op ieder lapje een plakje parmaham. Doe daarop een flinke tl kruidenkaas en smeer het uit. Rol vervolgens de lapjes op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de pijnboompitjes en besprenkel met nog wat olijfolie. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Variatie
Parmaham en rode pesto en peccorino
Parmaham en een mengsel van feta en pesto

Wil je het low carb houden? Serveer met courgetti en een frisse salade. Voor de koolhydraatliefhebber of kinderen is het lekker om er (verse) pasta of gebakken of gekookte aardappel bij te serveren. Smakelijk eten!


Voedingswaarde per rolletje

256 kcal - 2 gram koolhydraten, 32 gram eiwit, 12 gram vet,