7 tips om fit te worden zonder sportschool

Vaak denken mensen dat je naar de sportschool moet om fit te worden. Denk jij dat ook? Maar vind je het te duur, heb je er geen tijd voor of hou je er gewoon niet van om tussen al die zwetende sportende mensen te staan? Laat dit dan geen excuus voor je zijn om niet te bewegen en thuis op de bank te blijven zitten! Dat is zo zonde!! Beweging en fit zijn is niet geplakt aan de sportschool. En je hebt er ook geen bergen trainingsmateriaal voor nodig!

Ik geef je hierbij 7 tips hoe jij meer kan bewegen en fitter kan worden zonder sportschool! Dus no more excuses!!

  1. Zet je favoriete muziek op en ga een half uur dansen in je woonkamer. Niemand kijkt dus ga lekker los!
  2. Maak van het schoonmaken van je huis een workout. Bel je schoonmaakster af en ga zelf aan de slag.  Ga op hoog tempo stofzuigen en maak tussendoor squats, enthousiast dweilen met lunges, squatend je was opvouwen enz.  Daar krijg je het ook wel warm van hoor! En dat allemaal met je favoriete muziek lekker hard aan!
  3. Trek goede schoenen aan en ga een uur flink doorstappen. Dit is natuurlijk wel een hele makkelijke voor de hand liggende tip! Maak het nog leuker en doe het samen met een vriendin, je partner of kinderen! 
  4. Maak je eigen bootcamp training. Ga hardlopen en doe tussendoor oefeningen zoals squats, step ups, tricep dips op een bankje, push ups, planken etc. 
  5. Doe een home workout. Er zijn online heel veel gratis workouts te vinden voor alle niveaus. Download een interval timer en ga aan de slag! Kijk voor inspiratie ook eens op mijn instagram account. Ik ben een fan van snelle en intensieve home workouts!
  6. Gebruik je trap voor een mini wolkout. Ren 10 x op en neer, doe per been 15 step ups op de eerste twee tredes. Doe 15 tricep dips en push ups. En herhaal dit 3-8 keer. Wedden dat je buiten adem bent!
  7. En last but nog least; let op wat je eet! Beweging is natuurlijk altijd gezond maar als je jezelf daarnaast volstop met rotzooi wordt je echt niet fit! Eet voornamelijk groenten en fruit, volle granen, ongebrande noten, peulvruchten, magere eiwitten en drink voldoende water! Kijk hier voor lekkere gezonde recepten.