Home made kipburger

Ik at een tijdje terug een keer een kipburger uit de supermarkt....en daar werd ik dus echt niet blij van.... Dus bedacht ik me dat ik er ook zelf een kan maken! En dan doen we dat natuurlijk meteen! En hier thuis viel de burger in de smaak!

Ingrediënten

500 gram kipfilet/kippengehakt (dit is altijd vetter dan kipfilet)
1 ei
ongeveer 50  gram paneermeel
1 klein teentje knoflook
1 el mosterd
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Vershoudfolie en een deksel van een voorraadpot

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukken en doe het in een keukenmachine of bakje van je staafmixer. Maal de kip fijn. Gebruik je kipgehakt dan kan je dit overslaan. Doe er een uitgeperst teentje knoflook bij, het ei, de mosterd, het paneermeel, peper en zout. Meng alles goed. 
Gebruik nu de deksel en vershoudfolie om mooie hamburgers te maken. Leg een stukje vershoudfolie aan de binnenkant van het deksen en vul met gehakt. Vouw de folie dicht en druk het goed aan zodat je mooi gevormde hamburgers krijgt. Leg ze als je alle hamburgers hebt gemaakt, even in de koelkast zodat ze weer wat steviger worden. Dan kan je ze daarna goed bakken. En dat doe je door wat olijfolie te verhitten in een pan. Je bakt ze in ongeveer 20 minuten om en om gaar.

Wij aten de kipburgers met een andijviestampotje. Check mijn Instagram account of Facebook pagina voor het recept!


Tip
Twijfel je over de smaak? Bak een heel klein beetje van het gehakt mengsel en proef of het zo goed op smaak is. Zo niet dan kan je nu nog wat extra kruiden toevoegen!