Mediterrane courgetti

Courgetti staat hier zeer regelmatig op het menu. Het is makkelijk en een lekkere koolhydraatarme vervanger voor spaghetti. Je kan het eten met een lekkere Bolognese saus, of zoals ik het maakte! Het was weer smullen. Ik heb het recept voor jullie proberen te reproduceren! Vul dit recept aan met wat magere eiwitten zoals kip- of kalkoenfilet, witvis of maak het vegetarisch door er bijvoorbeeld pijnboompitten en kaas aan toe te voegen.

Ingrediënten – 2 personen

2 courgette
1 tll ah kruidengemak rode spaanse peper
1 flinke teen knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
2 tl kurkuma
2 handjes cherrytomaten
4 zongedroogde tomaten in reepjes
1 el Italiaanse kruiden
Peper, zout

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie op matig vuur. Voeg de knoflook, spaanse peper en kurkuma toe en laat dit even zachtjes smoren zodat de smaken goed vrijkomen. Maak ondertussen courgetti van de courgette met een spiralizer of mandoline rasp. Halveer de cherrytomaatjes en doe ze bij het kruidenmengsel. Roer even goed om. Voeg vervolgens de courgetti toe en bak dit een paar minuutjes mee. Niet te lang want dan wordt het te zacht. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe, wat Italiaanse kruiden en peper en zout. En het is al klaar!

Voeg eventueel ook een fijngesneden rode puntpaprika en wat worteljulienne toe voor de variatie!


Voedingswaarde p.p.
135 kcal - 8 gram koolhydraten, 4 gram eiwit, 8 gram vet