Verwarmende pompoensoep

Soep is een van mijn favoriete lunches en tussendoortjes. Zeker met dit koude winterweer. Het is ook een ideale manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Een van mijn favoriete groentes is pompoen. Daar kan je zoveel mee variëren. Vandaag voor jullie het recept van mijn basis pompoensoep.

Ingredienten

1 biologische pompoen
1 liter bouillon (bij voorkeur zelf getrokken)
1 ui
1 teentje knoflook
1 winterwortel
1 tl kurkuma
1 tl komijn
2 tl tijm
scheutje olie
1 tl kokosolie


Bereidingswijze

Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Schillen is niet nodig. Schil de wortel en snijd deze samen met de pompoen in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de kokosolie in een pan en fruit daarin de uit en knoflook kort. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Voeg de pompoen, wortel en bouillon toe. Laat het geheel een half uur koken tot alles zacht is. Pureer met staafmixer en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nog wat extra bouillon. Als je de soep te dik vind kan je nog wat water toevoegen.

Serveer met bijvoorbeeld
100 gram kipreepjes of
30 gr feta en 1 el geroosterde pijnboompitten