Ovenheerlijke kip

Ingredienten

4 kipfilet
1 blik gepelde tomaten
1 el italiaanse kruiden
100 gram Apetina cheaddar en mozerella
600 gram sperziebonen
200 gram groene aspergepuntjes
zongedroogde tomaat
1 el balsamicoazijn
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kipfilet in een ovenschaal. Doe de gepelde tomaten in een kom en maak de tomaten fijn. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de saus over de kipfilet. Strooi vervolgens de kaas erover. Laat de kip in 30 minuten gaar worden in de oven.

Stoom of kook ondertussen de sperziebonen. Voeg de aspergepuntjes wat later toe anders worden ze te zacht. Als de groenten de gewenste gaarheid hebben spoel je ze even af met wat koud water. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en doe bij de boontjes. Voeg 1 el balsamico azijn toe en wat peper en zout. Serveer bij de kipfilet.