6 direct toepasbare tips voor meer energie en minder (corona) kilo's

HET ROER OM

Ik las vorige week in een artikel dat we met zijn allen door de corona crisis een stuk minder gaan bewegen en meer en ongezonder zijn gaan eten. Ik deed naar aanleiding van dat artikel een klein onderzoekje onder mijn volgers. En wat blijkt. Een groot deel van mijn volgers heeft er geen last van! Dat is uiteraard geweldig!

Maar zoals veel Nederlanders is ook een flink aantal door de corona crisis wel minder gaan bewegen en/of meer en ongezonder gaan eten. En ze hebben ook last van de gevolgen daarvan.

Door minder te bewegen en meer en ongezonder te eten ga je minder lekker in je vel zitten, je komt een paar kilo aan waardoor je kleding niet meer lekker zit en je je minder energiek voelt. Hierdoor ben je misschien ongeduldiger naar je kinderen, zie je op tegen de volgende dag, en heb je minder energie voor je werk, je eigen bedrijf en klanten. 

Als je eenmaal in dat cirkeltje zit kan het lastig zijn om het tij te keren. Vaak zit je daarin vooral jezelf in de weg. Maar besef je dat het echt makkelijker is dan je denkt. Je hoeft alleen maar die eerste stap te zetten en ben vooral niet te streng voor jezelf! 

Ik geef je 6 tips die je direct kan toepassen om jezelf een energieboost te geven en waarmee je mogelijk ook nog wat van die c kilo’s kwijt raakt! 

  1. Stel jezelf als doel om minimaal 3 keer per week nuchter te bewegen. Dat kan direct na het opstaan of voor je lunch. Nuchter bewegen is goed voor je vetverbranding. Als je wakker wordt of vlak voor je lunch of diner is je insuline laag. En dat is dus een mooi moment om je vetverbranding een extra boost te geven. En dat geeft ook meer energie! Meer over de voordelen van nuchter trainen lees je hier

  2. Eet minimaal 500 gram groenten per dag. Groenen bevatten heel veel vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je gezond en fit te voelen. Daarnaast vullen ze lekker en bevatten ze minder kcal dan een boterham met kaas. Ook dat is voordelig als je gewicht wil verliezen! 

  3. Drink voldoende water. Ongeveer 2 liter per dag. Als je voldoende water drinkt heb je vaak minder behoefte om te snacken. Honger en dorst worden vaak verward. Ook helpt het je lichaam om afvalstoffen af te voeren én als je goed gehydrateerd bent ziet je huid er ook stralender uit! Fijn als je jezelf in de spiegel ziet toch? :-) Lees hier mijn blog over dit onderwerp

  4. Eet al je voeding binnen 8-10 uur. Dat is een vorm van intermittent fasting. Hierdoor dalen je insuline levels waardoor je lichaam toekomt aan vetverbranding. Hierdoor verlies je makkelijker gewicht en krijg je meer energie!

  5. Neem s ochtends (bv. na je ochtend workout) een koude douche van 2-3 minuten. Denk je nou, bekijk het maar met je koude douche!? Zie het als uitdaging. Als nieuwe ervaring die je veel kan brengen. Zoals meer energie, meer focus, meer wilskracht, een betere bloedcirculatie en een verhoogde stofwisseling. Je hoeft niet meteen 3 minuten koud te douchen. Bouw het langzaam op. Ik verzeker je, het wordt steeds makkelijker tot je niet meer zonder kan. Ik schrijf er binnenkort een blog over met meer tips. 

  6. Let op je koolhydraat gebruik. Eet jij de hele dag door koolhydraatrijke voeding en dan met name de bewerkte koolhydraten zoals brood, rijst, pasta, rijstwafels, koek, zoet beleg chocolade etc dan maakt je lichaam veel en vaak insuline aan. Dit zorgt voor enorme schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Dat maakt je misschien tijdelijk energiek maar daarna  moe, hongerig en chagrijnig. En een ander nadeel van insuline is dat het de vetopslag bevordert en de vetverbranding blokkeert. En juist die vetverbranding is een hele rustige energie en het kan je helpen om die extra kilo’s kwijt te raken.

BB0E2500-8344-475B-9CA5-21BC39327B9E 2.JPG

Geen idee hoe een goede dag eruit ziet qua voeding? Zie mijn instagram ! Daar vind je een gids met een verzameling van recepten voor een koolhydraatarm dagmenu!

En wees gerust. Je hoeft niet alle tips te volgen om de voordelen ervan te merken. Leg de lat niet meteen te hoog. Kies er eerst eens 2 uit waar je komende 2 weken mee aan de slag gaat. Evalueer daarna en kijk of je er dan nog een aan toe wil voegen.


Wil je toch liever niet (weer) alleen aan de slag? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 minuten waarin we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen.