De 8 voordelen van (sport)vasten

Waarom ik (sport)vasten integreer in mijn programma en mijn eigen leven?

Tegenwoordig Is er altijd en overal voedsel aanwezig. En we eten dan ook de hele dag door. En vaak is dat ook nog met name suikerrijke/koolhydraatrijke voeding. Deze voeding geeft je energie. Maar het nadeel is dat die energie vaak ook snel weer op is waardoor je weer wat wil eten. En zo blijf je maar eten. Val je moeilijk af of kom je steeds weer wat aan en voel je je niet energiek.

Als mens zijn wij er voor gemaakt om ook perioden zonder of met een stuk minder voeding te doen. Er was nou eenmaal niet altijd voldoende voeding aanwezig. En ons lichaam kon dat prima opvangen. Het ging namelijk die oneindige bron aan brandstof, vet, gebruiken. En dat wij dat kunnen blijkt wel, want de mensheid bestaat nog steeds! Door de westerse levensstijl met een groot voedselaanbod, wordt ons lichaam er nooit meer toe gedwongen om die vetten aan te spreken. En daarom is het dat ook verleert.

Met sportvasten ga je je lichaam weer trainen in vetverbranding en verander je weer in een vetverbrander. Door vasten daarna te integreren in je levensstijl kan dit behouden en wordt je weer een oermens! ;-) En dat heeft zo zijn voordelen! Daarom is het ook een onderdeel van mijn programma!

Hierbij de 8 voordelen van sportvasten.

1. Meer energie

Suiker is makkelijk en snel te verbranden voor je lichaam. Hierdoor heb je snel energie maar dat is vaak ook snel weer op. Je lichaam heeft dan meer suiker nodig om niet verder te dalen in energie. Dit resulteert vaak in energie dipjes in combinatie met trek in meer suikers. Een lichaam in de vetverbranding heeft veel minder last van energiedipjes. Van vet heeft namelijk iedereen wel voldoende voorraad! Dus heb je veel minder energiedipjes en minder trek in zoetigheid.

2. Gewichtsverlies

Als je lichaam zonder suikers komt te zitten gaat je lichaam vetreserves aanspreken. Je begrijpt wel dat je hierdoor dus vetmassa kwijt raakt en dus ook gewicht! Dat is ook heel mooi meegenomen.

3. Plattere buik

Als je lichaam geen beschikking heeft over suikers als brandstof en overgaat op vetverbranding gaat je lichaam vooral de vetreserves in je buik gebruiken als brandstof. Het resultaat is een plattere buik omdat je zowel van binnen als van buiten minder vet krijgt! Dat ziet er niet alleen mooi uit maar is ook een stuk gezonder!

4. Een langer en gezond leven

En een heel ander belangrijk voordeel van vetverbranding is dat het je helpt om langer en gezonder te leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen in de vetverbranding minder kans hebben op diabetes en hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, hoog cholesterol etc)!.

5. Minder suikercravings

Als je lichaam in de vetverbranding staat heeft het suiker niet meer nodig als brandstof. Een logisch en heel fijn bijkomend voordeel is dat je trek in zoetigheid daarmee ook drastisch vermindert.

6. Betere conditie

Omdat een vetverbrandend lichaam efficiënter omgaat met het produceren van energie, verbetert ook je conditie! Je kan je duurprestaties veel langer volhouden en je wordt sneller!

7. Meer vertrouwen

Tijdens de sportvasten periode ga je ervaren hoe veel jouw lichaam en jij dus, kan! Je gaat leren dat je niet afhankelijk bent van eten! Dat je prima kan functioneren zonder eten, dat je niet flauw valt en dat je je uiteindelijk ook echt fitter en energieker gaat voelen.

Je lichaam is hiervoor gemaakt! Duizenden jaren geleden toen er nog geen voedsel overvloed was kregen we allemaal te maken met periodes van voedselschaarste. En dat heeft niet tot het uitsterven van ons ras geleid!

8. Meer tijd

Ja, heel simpel, je realiseert je pas hoeveel tijd van de dag je kwijt bent met eten als je eens een dag niet eet. En die tijd heb je dan over voor andere dingen! ;-)


6 mei aanstaande start ik met de pilot van mijn BLUEPRINT PROGRAMMA. Meer weten?