5 tips om de zomer sportend door te komen

Zijn deze temperaturen voor jou een reden om je goede sportflow te staken? Denk je bij jezelf, het is zo warm, het is niet gezond om nu zo intensief te sporten? Heb je minder energie? Of hou je niet van dat plakkerige gevoel?

Zonde, je doet je opgebouwde conditie, je switch naar vetverbranding (voor de BLUEPRINTERS en sportvasters onder ons) geen plezier als je de hele zomer op je kont blijft zitten. Zonde als je na de zomer weer opnieuw moet beginnen.

Daarom geef ik je hierbij 5 tips om je training met deze hitte goed te doorstaan.

1. Tempo

Pas je tempo aan! Het is echt niet gek om met warm weer rustiger aan te doen. Als het warmer is hoef je minder te doen om toch een intensieve training te hebben. Laat je tijden en tempo dus even los als het zo warm is en focus op je hartslag en gevoel.

2. Tijd

Kies het juiste moment van de dag. Ga vroeg in de ochtend trainen als het nog lekker koel is of later op de avond als het begint af te koelen. Vermijd het trainen tussen 10 en 20/21 u. En een bijkomend voordeel van heel vroeg of juist heel laat sporten is dat het naast lekker fris ook nog eens rustig is!

3. Plaats

Kies een koele plek om te sporten. Wil je buiten sporten zoek dan een bosrijke omgeving op. De schaduw van de bomen geeft verkoeling. Of train langs de branding van de zee. Dat scheelt zo een paar graden en vaak staat er daar ook een lekker windje. En natuurlijk kan je ook kiezen voor een sportschool met airconditioning! Dan ben je in een klap van alle hitte problemen af ;-)

4. Kleding

Pas je kleding aan. Kies een kort luchtig broekje en een dun goed ademend shirtje. En bedenk je ook dat de zon op je hoofd niet echt meewerkt om je lichaam koel te houden. Draag een petje om de zon uit je gezicht te weren!

5. Vocht

Drink voldoende!! Vergis je niet in hoeveel vocht je kwijt raakt met dit warme weer. Het is zonder extra inspanning al belangrijk om voldoende te drinken. Dus als je ook nog eens gaat sporten moet je dit vocht nog extra aanvullen!

Sport jij lekker door met dit weer?