4 lunchtips voor meer energie

Mijn klanten vragen me na een detox of sportvasten training vaak of ze nog wel crackers mogen eten. En of crackers nou beter zijn dan brood?
Brood en crackers worden dus toch vaak gemist! Niet alleen omdat het lekker is maar ook omdat het zo makkelijk is.

Nou ben ik niet anti-koolhydraat of cracker maar ik ben wel voorstander van een koolhydraatarme levensstijl. 
Koolhydraatarme voeding zorgt voor een stabiele bloedsuidkerspiegel en dus meer energie, stabieler energieniveau, een betere vetverbranding, minder ontstekingsgevoeligheid, minder kans op hart-en vaatziekten, gezonde bloeddruk etc. Ik zou het (bijna) iedereen aanraden. Tenzij je een zeer actieve levensstijl hebt met een fysiek zware baan of topsporter bent bijvoorbeeld. Daarvoor gelden andere "regels".

En die crackers zijn dus, net als brood, een vorm van koolhydraten. Afhankelijk van je doel is daar op zijn tijd natuurijk niks mis mee. Maar als je je levensstijl wil veranderen, wat kilo's kwijt wil en je fitter wil voelen raad ik toch aan om te letten op je koolhydraatinname. En dus ook eens te kijken naar alternatieven voor de oer Hollandse brood lunch!

En natuurlijk laat ik je dat niet helemaal zelf uitzoeken! Hierbij een aantal tips om je op weg te helpen.

1. Neem een salade mee als lunch. Combineer groenten met een eiwitbron zoals ei, kip, vis, peulvruchten en gezonde vetten zoals olijfolie, avocado, noten en zaden. Bijvoorbeeld deze  lekkere kipsalade 

2. Maak voor jezelf een voorraadje koolhydraatarme crackers. Zoals deze Amandelmeellcrackers of 
Koolhydraatarme zaden crackers. Beleg ze bijvoorbeeld met ei en avocado of geitenkaas met tomaat en eet ze bij een salade of een lekkere kom warme soep.

3. Met dit koudere weer is een kom soep ook erg lekker! De soep die je in de meeste kantines kan krijgen kan je beter laten staan. Deze zitten meestal vol zout, suiker en smaakversterkers. Dus maak (bv in het weekend) je eigen pan soep en neem dit mee in een thermoskan! Dan heb je tijdens de lunch een heerlijke kom warme soep. Vul dit aan met de hiervoor genoemde crackers en je hebt een heerlijke lunch!
Maak bijvoorbeeld deze verwarmende pompoensoep.

4. En neem je nou toch een keer een boterham of cracker? Zorg dat ze niet de hoofdrol spelen in je maaltijd.  Kies voor lekker veel eiwitrijk beleg en neem er ook rauwkost en gezonde vetten bij. Zoals bijvoorbeeld deze lunch!

Je zal merken dan je je de rest van de middag veel fitter voelt!

Hou ook mijn Instagram en Facebook in de gaten. Ik post regelmatig super makkelijk lunch tips! Ook voor onderweg!

Liefs Liesbeth