Low Carb amandelmeelcrackers

lunchfoto amandelmeelcrackertonijnavo.jpg

Deze crackers at ik een paar jaar geleden regelmatig. En ik was ze compleet vergeten! Totdat ik door oude foto's aan het bladeren was en een foto tegen kwam van een lekkere lunch van amandelmeelcrackers met tonijn en avocado. Vandaag besloot ik ze weer eens te maken. 

De crackers passen prima in een low carb voedingspatroon en de sportvastenlevensstijl! Eigenlijk zijn ze voor iedereen gezond en lekker. Ze zitten vol met goede vetten.

 

Ingrediënten

150 gram amandelmeel
1 losgeklopt ei
1 tl gedroogde rozemarijn
4 zongedroogde tomaatjes op olijfolie
1 el olijfolie
evt nog wat peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten en kneed er een bal van. Rol deze bal uit tussen 2 lagen bakpapier tot ongeveer 3 mm dik. Snijd met een mes alvast de crackers in het deeg. Dan kan je ze straks makkelijk losbreken. Bak de crackers ongeveer 15 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen en dan kan je eindeloos variëren. Ik haal hier 8 grote of 16 kleine crackertjes uit.

Eet ze met eiwitrijk beleg. Bijvoorbeeld tonijn, kipfilet, Hüttenkäse met wat kiemen en rauwkost. Of neem ze bij een soep of salade of gewoon als hartig tussendoortje of snack bij de borrel! 


Voedingswaarde per grote cracker
143 kcal - 1,7 gram koolhydraten, 5,1 gram eiwit, 13 gram vet