Havermoutje

Het liefst begin ik de dag met havermout. Je kan met havermout natuurlijk allerlei ontbijtjes maken. Pannenkoeken, koek, muffins of gewoon simpel pap. Hierbij het recept van mijn basis havermoutpap.

Ingrediënten

50 gr Havermout
250 ml water/ongezoete amandelmelk/havermout (leng verder aan met water)
15 gram ongebrande noten

Bereidingswijze

Breng 250 ml water/plantaardige melk aan de kook. Voeg de havermout toe en breng al roerend weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat de havermout ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig en voeg een scheutje water toe als het te dik wordt. Serveer met stukjes fruit en wat ongebrande noten.

Overnight versie

Heb je geen tijd om s'ochtends je pap te koken? Maak dan eens een overnight versie met ongezoete plantaardige melk. 

Doe de avond van te voren alle ingredienten in een kom of mok en roer goed door. Zet het in de koekkast en de volgende ochtend kan je het zo opeten. Voeg eventueel nog 50 gram diepvries fruit toe. Je kan het eventueel zoeten met wat stevia