Power ontbijt - Spinazieomelet

Wil je een makkelijk, gezond en snel ontbijt of lunch? Maak eens een omelet! Eieren zorgen voor een heel voedzame maaltijd. Ze bevatten makkelijk verteerbaar eiwit en het eigeel zit vol vitaminen, mineralen en vetten. Eieren verstoren je bloedsuikerspiegel niet. En dat is weer heel gunstig voor je vetverbranding. Daarnaast zorgt een maaltijd als deze ervoor dat je voorlopig geen trek hebt en vol energie de dag doorkomt. 

Hieronder vind je het recept van een spinazieomelet. Maar je kan er natuurlijk allerlei groenten in verwerken! Wees creatief!

Ingrediënten

eaters-collective-447690-unsplash.jpg

2 eieren
2 eiwitten
100 gram spinazie
1 tomaat in plakjes
halve tl olijfolie/kokosolie
1 tl Kurkuma                                                                                                                                                      zwarte peper, zeezout

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en roerbak kort de spinazie. Eventueel te veel aan vocht kan je afgieten. Klop de eieren los met een tl kurkuma, peper en zout. Giet de eieren in de pan en verdeel de plakjes tomaat erover. Laat het ei met een deksel op de pan stollen.


300 kcal - 5 gram koolhydraten, 45 gram eiwit, 16 gram vet