Supplement van de maand juni: Visolie & Choline

lauren-lester-205923.jpg

We weten allemaal dat je om overgewicht en westerse welvaartziektes als diabetes, hart-en vaatziekten kan voorkomen door gezond te eten, genoeg te bewegen en stress zoveel mogelijk te vermijden. 

Toch blijkt dat dit niet altijd voldoende is. Er is namelijk nog een oorzaak die minder bekend is. Namelijk, ophopig van vet in lever en spieren. Vroeger zagen artsen dit voornamelijk bij alcoholisten. Nu wordt dit ook veel gezien bij mensen die nauwelijks of geen alcohol drinken, bij mensen die sporten en ook zelfs bij kinderen!

Opstapeling van vetten in lever- en spiercellen

Hoe kan dat dan? Het blijkt dat bij deze mensen vet sneller opgenomen wordt door de lever- en spiercellen dan dat het verbrand wordt. Hierdoor stapelen vetten zich op in de lever- en spiercellen. Vergelijk het met het maximaal intrappen van het gaspedaal waarbij veel brandstof naar de motor stroomt terwijl de motor al die brandstof niet snel genoeg kan verbranden – oftewel: de motor verzuipt.

Als vetten dus binnenkomen via de voeding of door (fanatiek) sporten vrijkomen uit de vetcellen, dan is het van belang dat deze vetten goed afgevoerd en verbrand worden zodat ze niet opstapelen in de cellen.

Choline als turbo voor de vetverbranding

Uit onderzoek is gebleken dat visolie de vetstofwisseling verbetert. Maar om dit vet ook goed te kunnen verbranden is er nog een stofje nodig. En dat is Choline! De combinatie visolie met choline zorgt ervoor dat de cellen het vrijgekomen vet ook beter kunnen verbranden. (1,2)

In welke voedingsmiddelen zit choline?

Choline krijg je o.a. binnen door het eten van eieren, peulvruchten en het drinken van melk. 

Uit onderzoek is echter gebleken dat het lastig is om via de voeding voldoende choline binnen te krigjen. En het is al helemaal lastig als je melk en ook peulvruchten niet goed kan verdragen. (3) 

Conclusie

Ik raad dus iedereen die zijn lichaam wil ondersteunen bij een goede vetverbranding aan om visolie met choline te slikken.  

En wist je dat je door het slikken van dit supplement niet alleen je vetverbranding ondersteunt??
Nee visolie is voor veel meer dingen goed! Lees het hier!