10 redenen waarom voldoende Omega 3 vetzuren onmisbaar zijn

Omega 3 vetzuren zijn essentieel vetzuren. Dat betekent dat je lichaam ze niet zelf aan kan maken. Je kan het dus alleen binnen krijgen middels voeding. En welke voeding dan? Vette vis zoals zalm, makreel, haring bevatten omega 3. Maar ook uit plantaardige bronnen zoals lijnzaad(olie), algen en wieren kun je omega 3 vetzuren halen. 

En je lichaam heeft het ècht nodig om optimaal te kunnen functioneren. Dat blijkt ook wel uit de uitkomsten van talloze onderzoeken die gedaan zijn naar de gezondheidsvoordelen van omega 3. Daarom hierbij 10 redenen om voldoende omega 3 te nemen!

1. Het is goed voor je hart- en vaten

UIt verschillende onderzoeken is gebleken dat omega 3 helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Het speelt een rol bij een gezonde bloeddruk, gezond cholesterolgehalte, gezonde vaten etc.

2. Het ondersteunt het afslankproces

Omega 3 zorgt voor een betere vetstofwissleing. Daarnaast zorgt het voor een langer verzadigingsgevoel en een stabielere bloedsuikerspiegel. En dat is allemaal erg belangrijk in het proces naar een gezond gewicht. Lees over de rol van visolie bij gewichtsverlies ook dit artikel.

3. Het werkt ontstekingsremmend

Ontstekingen in ons lichaam zijn belangrijk. Ze zijn een teken dat schade aan het lichaam hersteld wordt. Langdurige (chronische) ontstekingen hebben echter een nadelige invloed op onze gezondheid. Omega-3 vetten kunnen chronische ontstekingen verminderen en zo je risico op hartziekten, kanker en andere aandoeningen verlagen.

Daarnaast helpt het nemen van extra omega 3 bij het herstel van blessures zoals peesontstekingen.

4. Het zorgt voor een goede gemoedsrust

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die voldoende omega 3 tot zich nemen minder kans hebben op depressies. Ook helpt het slikken van een omega 3 supplement helpt bij het verminderen van symptomen van een depressie of angstkornis.

5. Het verlicht PMS klachten

Veel vrouwen hebben last van menstruatiepijn en dat kan iedere maand een behoorlijke impact hebben. Meerdere studies tonen aan dat vrouwen die omega-3-supplementen slikken minder last hebben van menstruatiepijn en stemmingswisselingen.

6. Het is belangrijk voor een goede nachtrust

Uit onderzoek is gebleken dat voldoende omega 3 belangrijk is voor een goede slaap. Gebrek aan omega 3 zorgt voor verminderde melatonine aanmaak en dus verminderde slaap.

7. Het is belangrijk bij de ontwikkeling van de foetus en eerste levensjaren van een kind

Het nemen van voldoende omega 3 tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kind. Uit onderzoeken is gebleken dat het nemen van voldoende visolie tijdens de zwangerschap de kans verminderd op adhd, autisme en andere gedragsstoornissen.

8. Het is goed voor je brein

Je hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit omega 3 vetzuren. je begrijpt dat ze dus optimaal functioneren bij voldoende gezonde vetten.

9. Het is belangrijk voor gezonde ogen

omega 3 (DHA) is een belangrijke bouwsteen van het netvlies. Voor een goede ontwikkeling van het oog en zicht is het dus belangrijk om voldoende omega 3 te nemen. 

10. Het is is belangrijk voor gezonde botten

Omega 3 zorgt ervoor dat er meer calcium in de botten wordt opgenomen. En dat is heel erg belangrijk om botontkalking te voorkomen!

En vraag je je af wat en hoeveel je dan moet nemen?

Wil je naast je gezonde voeding ook een omega 3 supplement nemen? Let dan bij de aanschaf echt op de kwaliteit. Helaas is goedkoop echt duurkoop. Goedkope visolie capsules bevatten vaak geen zuivere visolie of een hele lage dosis EPA en DHA per capsule.

Let erop dat de hoeveelheid EPA DHA in de capsule gezamenlijk minstens 500 gram is. De hoeveelheid visolie die je op de verpakking ziet staan (meestal 500-1000 mg) zegt niks over de hoeveelheid EPA en DHA. Lees dus echt goed de kleine lettertjes.

Wil je goede kwaliteit omega 3 kopen? Bestel dan nu Fittergy Omega Health 60% met choline. 1 capsule bevat 350 mg EPA en 250 gram DHA.