Rode pesto - volledig plantaardig!

Help, mijn pesto is op! Dat realiseerde ik me op het moment dat ik kip met pesto uit de oven wilde maken. Balen. Ook mijn basilicum plant had het weer eens niet overleefd. Dus moest ik op zoek naar een alternatief. 

Wat had ik wel in huis? Zongedroogde tomaatjes op olie, pijnboompitten en knoflook. En daarmee maakte ik deze heerlijke rode pesto. Slechts 3 ingrediënten dus. En ook nog eens volledig plantaardig! 

Dat het plantaardig is was voor het gerecht wat ik ging maken niet heel belangrijk natuurijk. Maar voor de vegetariers, veganisten en deelnemers aan de vegan detox boost is dit wel een heel lekker recept. Gebruik de pesto dan om bijvoorbeeld op een stukje kabeljauw of biologische kipfilet uit de oven of doe een kloddertje bij je groenten of salade en smullen maar. En niet detox proof maar wel lekker, maak er een lekkere pasta mee! Of smeer het op een stuk brood!

Hoe maakt je het?

Je neemt:
75 gram zongedroogde tomaten op olie (uitlek gewicht)
3 el pijnboompitten
1 klein teentje knoflook

Doe dit in je keukenmachine of hakmolen van je staafmixer. Mix alles. Is het te dik en stevig? Dan voeg je nog wat extra olijfolie toe. En klaar is kees!