De perfecte èn super simpele ovenkip

Deze kipfilet staat bij ons redelijk vaak op het menu. Waarom?

1. Het is super lekker.

Door de kip in de oven te bereiden op niet te hoge temperatuur blijft de kip lekker mals. En door te variëren met kruiden kan je ook steeds een ander smaakje aan de kipfilet geven.

2. Het is super makkelijk

En daarnaast is het super makkelijk te maken! Een kwestie van kruiden, de oven in en je hebt er zeker 30 minuten geen omkijken naar. In die 30 minuten kan je de rest van je maaltijd bereiden en alvast wat opruimen bv. Het is dus een ideale manier om met tijdgebrek een gezonde maaltijd te maken.

Extra tip

Maak meer! Maak extra van dit gerecht. De extra kip kan je verwerken in je lunch voor de volgende dag of voor je diner!

En als je dan toch ook groenten aan het snijden bent voor je diner. Snijd dan gelijk wat extra voor je lunch de volgende dag. Gooi alles in een bakje en dan hoef je straks alleen nog de afgekoelde kip erbij te doen en bijvoorbeeld wat extra avocado, citroensap en olijfolie en je hebt je meeneemlunch voor de volgende dag klaar! 

En hoe maak je het?

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

1 kipfliet per persoon
2 el olijfolie
2 el kruiden bv euroma kruiden mediterrane ovengroenten
2 el pijnboompitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de olie en de kruiden. Doe de kipfilet in een ovenschaal en meng goed met het kruidenmengsel. Bestrooi met de pijnboompitten. 
Zet de kipfilet ongeveer een half uur in de oven. Check na het half uur even of de kip gaar is. De oventijd is afhankelijk van je oven en de dikte van de kipfilet.

Andere opties om te kruiden

  • 2 el italiaanse kruiden en 1 teentje knoflook

  • 1 el kurkuma en 2 tl sambal (meer of minder mag ook natuurlijk)

  • Rode pesto - leg de kipfilet in de schaal en smeer er per kipfilet een flinke dessertlepel pesto op en bestrooi met wat pijnboompitten