Lauwwarme bloemkoolsalade met mango en feta

Wat een hitte de afgelopen dagen zeg...en ik had met mijn slimme hoofd per ongeluk 2 bloemkool besteld (vergeten van mijn boodschappenlijst te halen) en had er nog een liggen! Dat vraagt enige creativiteit! En met het warme weer bedacht ik deze salade. De mango zorgt voor een verassende zoete combi met de overige pittige, zoute en zure smaken. 

En die mango inspiratie komt van Andrea van anniepannie.nl. Ze is fan van mango en maakt de meest heerlijke gerechten met mango. En andere gerechten natuurlijk. Neem maar eens een kijkje op haar site!

Ingrediënten

1 zakje rucola
1 bloemkool (niet te groot)
1/2 rijpe mango
2 el olijfolie
1 tl kurkumma
1/2 tl cayennepeper
30 gram feta
zeezout
sap van 1 limoen
extra olijfolie

Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in kleine stronkjes. Stoom ze een minuut of 3 als je de bloemkool liever wat zachter eet. Meng de bloemkool vervolgens met 1 el olijfolie, de kurkuma, de cayennepeper en voeg naar wens wat zeezout toe. Heb je een aifryer dan kan je deze gebruiken om de bloemkool te roosteren. Zet de airfryer op 200 graden en rooster de bloemkool 10 minuutjes tot het een beetje bruin begint te worden. Heb je dit niet dan kan je een koekenpan of de oven gebruiken.
Snijd de mango in reepjes.
Verdeel de rucola over een salade schaal. Leg de bloemkool in het midden. Knijp het sap van 1 limoen erover en nog 1 el olijfolie, verkruimel de feta erover en verdeel de mango over de salade. Zet de olijfolie en nog wat extra partjes limoen op tafel voor de liefhebber. 

Wij aten er gehaktballetjes bij. Maar het is ook lekker met kip of vis. Of maak er een vega gerecht van door kikkererwten toe te voegen en deze mee te roosteren met de bloemkool.