7 tips om zonder "kleerscheuren" je zomervakantie door te komen

Het is al een hele tijd super mooi weer en nu is ook nog eens de officieel de zomervakantie begonnen voor een groot deel van Nederland. Veel mensen gaan nu op vakantie. Jeej, tijd voor ontspanning!! Even niks moeten. En dat betekent vaak lekker luieren, lekker eten op een terras, drankje hier, drankje daar…Minder bewegen. En voor je het weet kom je kilo’s zwaarder de zomer uit. DAT KAN OOK ANDERS! 

Het begin van de zomer is niet het einde van je gezonde levensstijl! Ik geeft je hier 7 tips om fit en met je doelen voor ogen je zomervakantie door te komen!


1. Boek een appartement of kamer met een keukentje

Boek een appartement of hotelkamer met een eigen keukentje en koelkast! Dan hoef je niet altijd uit eten en kan je zelf een gezonde maaltijd bereiden. Ook kan je iets gezonds bereiden om mee te nemen als je op pad gaat of naar het strand. Zo sla je twee vliegen in een klap. Je weet zeker dat je een gezonde maaltijd hebt èn je bespaart geld! En een picknick op het strand of in een mooi park is ook nog eens gezellig, toch!?

2. Ga naar de locale markt

Vaak zijn er van die leuke locale markten waar je verse en locale producten kan kopen. Bezoek deze! Struin lekker rond (meteen weer wat beweging ;-) en koop verse groenten, fruit, misschien wat brood en wat je verder nog voor lekkers en gezonds tegenkomt en ga ergens picknicken! Ook ideaal als je geen keukentje tot je beschikking hebt.

3. Neem snacks mee

Neem van thuis was snacks mee zodat je in ieder geval tijdens de reis en de eerste dagen een snack hebt. Denk aan ongebrande noten, pistachenootjes, wat gezonde (eiwitrijke) repen etc. Zo kan je zowel onderweg als bij aankomst niet misgrijpen!

4. Doe onderzoek

Doe van te voren een beetje onderzoek naar restaurants in de omgeving. Wat hebben ze voor keuken? Misschien kan je zelfs online de kaart al bekijken. Plan vooruit. Dan voorkom je dat, als je eenmaal hongerig bent en niet weet waar een leuk en lekker restaurant te vinden is, je opeens toch in een of andere fast food zaak terecth komt!

5. Blijf bewegen

Ook op vakantie kan je blijven bewegen. Heb je een verblijf gekozen met een fitness dan kan je daar natuurlijk gebruik van maken. Is er geen fitness dan is dat absoluut geen excuus! Er zijn namelijk voldoende manieren om te blijven bewegen. Ga een uur flink wandelen en ontdek de omgeving, duik in alle vroegte het zwembad in en ga een half uur baantjes trekken of doe een korte HIIT training buiten of op je kamer. 

6. Geniet

Natuurlijk is er op vakantie ruimte om te genieten van een minder verantwoorde maaltijd en wat lekkers (alcoholisch) te drinken. Het is namelijk ook vakantie en tijd om te ontspannen en genieten! Maar ook hierin kan je keuzes maken. Je hoeft namelijk niet 3x per dag compleet los te gaan op eten en drinken om te genieten toch? Bedenk wat je echt lekker vindt. Vraag jezelf af of je er echt van gaat genieten. Is het antwoord ja, geniet er dan ook lekker van. Zonder schuldgevoel!

7. Neem je voedingssupplementen mee

Het is vakantie, maar je wil natuurlijk niet dat je vetverbranding ook vakantie neemt! Het is daarom extra belangrijk om deze ook op vakantie te blijven ondersteunen! En dat kan met een goed visolie supplement MET choline. Dit ondersteunt de vetverbranding en zorgt ervoor dat je lichaam de extra ingenomen vetten ook effectief kan verbranden. NEEM NU EEN POT MEE OP VAKANTIE MET 20% korting! Stuur me hier een berichtje.