Multifunctionele bananenmuffins

Deze muffins heb ik altijd op voorraad. In normaal muffin formaat of in miniformaat. Je kan ze als ontbijt eten of als tussendoortje. En die mini variant is super leuk voor bij de koffie als er (onverwachts) visite komt of voor jezelf als gezond mini snackje bij een lekkere kop koffie of thee.

Ingrediënten

2 rijpe bananen
2 eieren
125 gram havermout
1 el kaneel
Een scheut plantaardige melk
1 tl kokosolie (even smelten)
Optioneel
Cranberries
Geraspte kokos
Blauwe bessen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of blender of pureer alles met een staafmixer. Niet te lang. Het mag best een beetje grof blijven als de banaan maar goed gepureerd is. Voeg vervolgens bijvoorbeeld een hand cranberry en 2 el kokosrasp toe of een flink hand blauwe bessen. 
Voor normale muffins vul je een muffin vorm en deze bak je in ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden. Ik haal er 6-8 muffins uit.
Voor minimuffins vul je een minimuffin vorm en deze mini’s bak je vervolgens in ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Hier haal ik er 25-30 van uit het beslag. Je kan natuurlijk ook een deel van het beslag gebruiken voor normale muffins en de rest voor minimuffins. Vergeet dan alleen de mini's niet wat eerder uit de oven te halen!

Je kan de muffins invriezen en heel makkelijk even ontdooien in de magnetron als je ze wil eten!