Voordelen van vetverbranding

salad2.jpg

Je eet gezond, je let op hoeveel je eet maar je valt niet (verder) af. Je vetpercentage is nog te hoog en je energieniveau wisselt nogal. Dit zijn allemaal tekenen dat je niet in je vetverbranding staat!

En dat is niet gek! Tegenwoordig is er een overvloed aan voeding. Er is nooit sprake van voedselschaarste. Het Nederlandse eetpatroon bestaat voor velen uit 3 hoofdmaaltijden en ook nog eens tussendoortjes. Deze maaltijden zijn vaak ook nog eens rijk aan koolhydraten (suikers). Je lichaam heeft dus continue de beschikking over voldoende brandstof en zal dus echt niet overgaan op vetverbranding. Ook als je let op wat je eet en op je porteis dan is alsnog de kans groot dat je lichaam niet aan vetverbranding toekomt. Simpelweg omdat er altijd suikers voorradig zijn. Het jammere van suiker als brandstof is dat je die "klachten" waar ik mee begon er gratis bij krijgt, ook al eet je gezond.

Maar wat is dan het voordeel van vetverbranding?

1. Meer energie

Suiker is makkelijk en snel te verbranden voor je lichaam. Hierdoor heb je snel energie maar dat is vaak ook snel weer op. Je lichaam heeft dan meer suiker nodig om niet verder te dalen in energie. Dit resulteert vaak in energiedipjes in combinatie met trek in meer suikers. Een lichaam in de vetverbranding heeft veel minder last van energiedipjes. Van vet heeft namelijk iedereen wel voldoende voorraad! Dus heb je veel minder energiedipjes en minder trek in zoetigheid.

2. Gewichtsverlies

Als je lichaam zonder suikers komt te zitten gaat je lichaam vetreserves aanspreken. Je begrijpt wel dat je hierdoor dus vetmassa kwijt raakt en dus ook gewicht! Dat is ook heel mooi meegenomen.

3. Plattere buik

Als je lichaam geen beschikking heeft over suikers als brandstof en overgaat op vetverbranding gaat je lichaam vooral de vetreserves in je buik gebruiken als brandstof.  Het resultaat is een plattere buik omdat je zowel van binnen als van buiten minder vet krijgt! Dat ziet er niet alleen mooi uit maar is ook een stuk gezonder! 

4. Een langer en gezond leven

En een heel ander belangrijk voordeel van vetverbranding is dat het je helpt om langer en gezonder te leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen in de vetverbranding minder kans hebben op diabetes en hart- en vaatziekten (hoge bloeddruk, hoog cholesterol etc)!.

5. Minder zin in zoet!

Als je lichaam in de vetverbranding staat heeft het suiker niet meer nodig als brandstof. Een logisch en heel fijn bijkomend voordeel is dat je trek in zoetigheid daarmee ook drastisch vermindert.

6. Verbeterde conditite

Omdat een vet verbrandend lichaam efficiënter omgaat met het produceren van energie, verbetert ook je conditie! Je kan je duurprestaties veel langer volhouden en je wordt sneller! 

 

Hoe kom je dan in de vetverbranding?

 Er zijn verschillende wegen naar Rome, maar er is maar een methode waarmee je binnen 10 dagen in je vetverbranding komt met als resultaat 2-6 kg verlies aan vetmassa in die 10 dagen! En die methode is SPORTVASTEN.

Wil jij ook sportvasten? Neem dan contact met met op!