5 tips om je sportvastenkuur succesvol af te ronden

high five.jpg

Heb je ook zoveel gehoord over sportvasten en denk je erover om het ook te gaan doen? Maar vraag je je af of je het wel kan volbrengen? Of heb je je pakket al binnen en kan je nog wel wat extra tips gebruiken?

Dan geef ik je hier 5 tips om je sportvastenkuur tot een succes te maken!

1. Plan je kuur in

Plan je kuur in een tijd dat je niet te veel etentjes en afspraken hebt. Vooral tijdens je vastendagen kan dat lastig zijn.

2. Ligt je omgeving in

Het is een extra motivatie voor jezelf als iedereen weet dat jij gaat Sportvasten. En natuurlijk gaaf om dan vervolgens je resultaten met iedereen te delen. Daarnaast is het zo, dat als mensen weten dat je gaat Sportvasten, ze ook rekening met je houden en je positief stimuleren tijdens je Sportvastenkuur. Vertel daarom aan iedereen in je omgeving dat je gaat Sportvasten!
Vertel je omgeving dat je gaat sportvasten. Het geeft jezelf een extra stok achter de deur enZo kom je niet voor lastige vragen of rare reacties te staan als je niet mee eet of als je een drankje of hapje afslaat. En daarnaast kunnen ze je door eventuele moeilijke momenten heen slepen 

3. Zorg voor de juiste mindset

Je doet dit voor jezelf, je eigen gezondheid. Er zijn al velen voor je gegaan die dit allemaal goed hebben doorstaan met mooi resultaat. Dus waarom zou jij dit niet kunnen?? Wat is nou 10 dagen op de rest van je leven!?
Denk niet aan wat je allemaal niet meer mag maar wat het je oplevert! Zie hiervoor mijn artikel over de voordelen van sportvasten.

4. Zoek een buddy

Ga samen met je partner of vrienden sportvasten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Samen sporten werkt heel stimulerend. Maak een app groepje waarin je met elkaar contact kan houden en elkaar kan steunen (en pesten :-)). 

5. Stick to the program

Je krijgt een heel mooi ondersteunend programma. Volg dit. Het maakt het echt makkelijker en geeft houvast!