Abrikozencompote

Dat suiker niet goed voor je is, is algemeen bekend. Dat wil echter niet zeggen dat je nooit meer trek hebt in wat zoets! Gelukkig heb ik een lekker en verantwoord recept herontdekt. Abrikozencompote. Dit maakte mijn moeder vroeger thuis wel eens.

Gedroogd fruit heeft meestal hetzelfde effect op je bloedsuikerspiegel als snoep. Het is dan wel gezonder maar dat effect is niet handig voor je energieniveau en vetverbranding. Gedroogde abrikozen (en vijgen) hebben dat effect een héél stuk minder. Je kan ze dus gebruiken om je zoete trek te stillen en er deze lekkere compote van maken. 

Deze abrikozencompote is heerlijk door de kwark, plantaardige yoghurt. De eiwitten uit de kwark/yoghurt zorgen er dan ook nog eens voor dat het effect op je bloedsuikerspiegel nog meer verminderd wordt. De compote is ook lekker op een (zuurdesem)boterham of cracker -of pannenkoek met wat roomboter of kokosolie.  

En het maken is ook nog eens super simpel!

Ingrediënten

100 gram (ongezwavelde) abrikozen
Scheut citroensap

Bereidingswijze

Doe zoveel water in een pannetje dat de abrikozen net onder staan. Laat ze op een zacht
vuurtje wellen tot ze zacht zijn. Giet het water af en pureer ze.
Doe de citroensap erbij en laat afkoelen.