Low carb blueberry pancakes

Deze pannenkoekjes zijn echt hemels! Je zou echt niet zeggen dat ze koolhydraatarm zijn! Serveer ze met wat extra blauwe bessen en eventueel een eetlepel kwak op (suikervrije) plantaardige yoghurt en je hebt echt een ontbijtfeestje! Het recept is voor 2 personen of voor 1 grote eter!

Ingrediënten

40 gram kokosmeel
2 eieren
1 tl bakpoeder
24 blauwe bessen (diepvries)
optioneel
1/2 tl vanilleextract
1 tl honing (is niet low carb) of een mespunt stevia

 

Bereidingswijze

Meng de droge ingrediënten, het kokosmeel met het bakpoeder en eventueel het vanillepoeder en steviapoeder. Gebruik je vloeibare stevia voeg dat dan op het laatst toe aan de eieren. Gebruik op eigen smaak! Let op dat stevia een grote zoetkracht heeft!  

Klop de eieren met een garde op tot ze geel en luchtig zijn. Flink kloppen dus! Voeg op het laatst eventueel de honing of vloeibare stevia toe.

Spatel vervolgens de eieren door het kokosmeelmengsel. Laat het beslag even staan. Het wordt steeds dikker omdat kokosmeel veel vocht opneemt. Verhit wat kokosolie in een pan. Doe er voor een pannenkoekje 1 el beslag in en leg er 3 blauwe bessen in. Herhaal tot het beslag op is. Bak de pannenkoekjes om en om gaar. Let op dat je het vuur niet te hoog zet want ze worden heel snel bruin! 

Serveer met wat extra blauwe bessen en een flinke el kwark of suikervrije plantaardig yoghurt.

 


Voedingswaarde per persoon

274 kcal - 9 gram koolhydraten, 9 gram eiwit, 10 gram vet