Puree serie - aflevering 4: Pompoen knolselderij

Pompoen, pompoen, pompoen! Met deze groente kan ik al wel 4 verschillende pureetjes maken. Pompoen alleen, pompoen met wortel, pompoen met knolselderij, pompoen met zoete aardappel. En soep off course! Vaak maak ik puree en soep gewoon tegelijk. Een deel eet ik als puree en van de rest maak ik soep.

In deze aflevering de pompoen-knolselderij puree. Het recept is voor 3-4 personen. Natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de grootte van de pompoen en knolselderij. 

Ingrediënten

1/2 biologische pompoen pompoen
1/2 knolselderij
1 teentje knoflook fijngesneden
250 ml bouillon
1 volle tl kokosolie
1 volle tl kurkuma
1 mespunt cayennepeper

Bereidingswijze

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. Halveer de knolselderij, schil hem en snijd in stukken. 
Smelt de kokosolie in een pan. Fruit het fijngesneden teentje knoflook. Voeg op t laatst de kurkuma en cayenne peper toe. Voeg de knolselderij, pompoen en de bouillon toe. Stoof alles gaar in ongeveer 20 minuten. Giet het af en bewaar eventueel het kookvocht. Pureer het met een staafmixer of pureestamper en breng op smaak met peper en zout. Meer heeft deze puree niet nodig.

Tip: Maak een dubbele portie. Je kan dan de helft gebruiken voor puree en de andere helft voor soep. Voor soep voeg je water en bouillon toe tot de soep zo dun of dik is als je zelf wil! 


Voedingswaarde per persoon

86 kcal - 13,3 gram koolhydraten, 2,9 gram eiwit, 2,2 gram vet