Puree serie - aflevering 3: broccoli

Alweer nummer 3 in de serie pureetjes. Broccoli is aan de beurt vandaag. Een super gezonde veelzijdige groente. Het zit vol met antioxidanten en chlorofyl wat helpt bij de ontgifting. Dus daar mag je lekker veel van eten. Om wat variatie erin te brengen kan je de broccoli op verschillende manieren klaarmaken. Roerbakken, stomen of puree. Hierbij een lekker en simpel recept voor puree!

Ingrediënten

1 kilo broccoli
2 el zongedroogde tomaatjes op olie
olie van de zongedroogde tomaatjes
zeezout of kruidenzout

Bereidingswijze

Kook of stoom de broccoli gaar. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Roer dit door de puree met een el van de olie van de tomaatjes. Breng verder op smaak met peper en zout. Ik gebruikte zelf de kruidenzout molen van de action (easy toasts) met daarin knoflook, ui, zwarte peper, rozemarijn, salie, peterselie en laurier om de puree op smaak te maken. Een aanrader.

Serveer met een frisse salade en kipfilet. Of met op de huid gegrilde zalm.