5 redenen waarom je pistachenootjes MOET eten

Veel mensen zijn nog steeds bang om noten te eten als ze gewicht willen verliezen. Noten bevatten veel vet en dus calorieën. Ze zijn bang dat ze daardoor niet af zullen vallen! Maar er is een noot die je zelfs kan helpen bij je gewichtsverlies! De pistachenoot! Je kan er dus van genieten zonder dat je meer aankomt. Hoe zit dat dan? 
 

1. ZE ZITTEN VOL ONVERZADIGDE VETTEN

Pistachenoten bevatten inderdaad veel vet. Maar dat zijn wel goede onverzadigde vetten. Het voordeel van onverzadigd vet is onder andere dat je lichaam dat vet minder snel opslaat. Daarnaast zijn overzadigde vetzuren van belang voor een gezond cholesterolgehalte. Ze helpen dus ook bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. 

2. Ze bevatten veel VEZELS

Pistachenoten zitten vol vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Dus minder kans dat je er te veel van eet! En daarnaast zijn vezels erg belangrijk voor een gezonde darmwerking. En een gezonde darmwerking is de basis van een gezond lichaam.

3. HET ONDERSTEUNT JE AFVALPROCES

In de pistachenoot zitten polyphenolen. Polyphenolen zijn sterke anti-oxidanten en stimuleren tegelijk vetverbranding. Dit kan verklaren waarom uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wanneer je pistachenoten eet je sneller gewicht verliest dan wanneer je ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën met een andere snack binnenkrijgt. 

4. Pellen leidt tot minder eten

Om één nootje te kunnen eten moet je deze wel eerst pellen. Hierdoor kan je dus niet zonder nadenken een handje nootjes achterover slaan! Dat heeft als groot voordeel dat je er veel minder van eet! 

5. ZE ZIJN LEKKER

Gezouten of ongezouten pistachenoten zijn gewoon lekker. Niet voor niks dat veel mensen ze als guilty pleasure zien! Maar dat is dus niet nodig! Lekker van genieten en van alle voordelen die ze met zich meebrengen. 


Mijn advies: iedere dag 50 gram pistachenootjes eten!

En wist je dat je tijdens een sportvasten kuur ook heel veel pistachenootjes moet eten!? Lees hier meer over sportvasten.