Snelle koolhydraatarme viskoekjes

Heb jij ook wel eens van de periodes dat je eten je een beetje je neus uitkomt? En dat de oorzaak dan is dat je gewoon te vaak dezelfde soort dingen eet?

Ik had dat dus laatst. Als het druk is heb ik de neiging om steeds een beetje van hetzelfde te maken. En ik varieer altijd hoor met de ingrediënten maar dan nog wordt het een beetje van hetzelfde. Dat heeft dan wel weer het positieve effect dat ik opeens mega inspiratie krijg om nieuwe dingen te maken! Met dezelfde basis ingrediënten! Gewoon een andere draai eraan geven. En zo maakte ik dus laatst deze viskoekjes! Gewoon met de basisvoorraad die ik in huis had. Toppertjes al zeg ik het zelf.

Wat heb je nodig?

5 ons vis (ik gebruikte wilde zalm, gewone zalm en kabeljauw uit de vriezer. Eerst even ontdooien natuurlijk ;-) 1 tl kurkuma 1 tl gemberpoeder 1 tl cayennepeper 1 el citroensap 1 ei zout en peper naar smaak kokosolie om in te bakken

Hoe maak je ze?

Maal de vis met de kruiden en het ei in een keukenmachine. Ik had zelf een stukje zalm apart gehouden en wat grover gesneden. Doe dit dan op het laatst erbij.

viskoekjes.jpg

Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Schep er een flinke el van het vismengsel in en druk plat tot een soort van koekje. Bak ze vervolgens om en om bruin.

Lekker met een yoghurt citroen sausje of een avocado dipje.

Ik maakte de eerste. Een beetje uit de losse pols en ik heb het niet opgeschreven maar met deze ingrediënten moet t wel smakelijk worden lijkt me! Kan niet veel mis aan gaan!

4 el magere kwark, 1 el Griekse yoghurt en 2 el vegan mayo van Jean Baton. 1 el citroensap, el bieslook, lemmon pepper, zeezout en evt een beetje knoflook (ik neem altijd weinig omdat ik niet zo van die knoflooksmaak hou de hele avond) en eventueel wat bieslook.

Smakelijk eten!