Halloumni salade

Ik had al sinds afgelopen zomer een pakje halloumni in de koelkast liggen. En no worries het was nog goed ;-) En eindelijk was het moment daar dat ik het ging open maken. Vraag me niet waarom dat zo lang geduurd heeft ;-)

Ik maakte er een heerlijke salade mee voor vrienden. En het is echt super lekker! Het is een stevige kaas met een lekker zoutige smaak. Ik vind het echt een perfecte vleesvervanger en een aanrader om een keer te proberen. En natuurlijk is het ook nog eens low carb!

Ingredienten

100 gram veldsla

200 gram halloumni

150 gram gekookte sperziebonen

1/2 avocado

250 gram cherrytomaatjes

4 el geroosterde pitten (pompoenpitten en zonnebloempitten)

2 el cranberry’s

Dressing

1 el mosterd

1 el honing

sap van 1 citroen

6 el olijfolie (of zoveel tot je de smaak goed vindt )

LRG_DSC02930.jpg

Bereidingswijze

Haal de halloumni uit de verpakking en dep droog. Snijd het in plakken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de halloumni aan beide kanten bruin.

Doe alle ingredienten van de dressing in een kleine blender of een mengkom van een staafmixer en mix het tot een glad geheel. Proef even of de smaak goed is en zo niet voeg dan naar smaak nog wat olijfolie toe.

Doe de sla, tomaat, sperziebonen, en avocado in een schaal. Verdeel de halloumni erover en bestrooi met de pitten en cranberry’s. Serveer de dressing erbij.

Smakelijk eten!