Aziatische roerbak met kipfilet

Na 10 dagen mediterrane voeding in Spanje, waar ik overigens dol op ben, is het tijd voor wat meer smaakvariatie. En sowieso is het tijd om weer wat nieuwe receptjes voor jullie te maken!

Met de bonus groenten van de Albert Heijn maakte ik weer eens iets wat ik jaren geleden wel vaker maakte. Aziatische roerbak met spitskool, broccoli en kip. En toen herinnerde ik me weer hoe smakelijk dit is!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

600 gram kipfilet

1 spitskool

1 flinke stronk broccoli

2-4 el Japanse sojasaus

2 cm gember fijngesneden

1 teentje knoflook fijngesneden

2 tl sambal oelek

100 gram cashewnoten en of 4 el sesamzaadjes

1 el kokosolie

1 limoen

Hoe maak je het?

Rooster de noten en de sesamzaadjes los van elkaar in een droge koekenpan

Snijd de kipfilet in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes en kook of stoom ze een minuut of 4-5 als je niet van hele knapperige broccoli houdt. Verwijder het buitenste blad van de spitskool, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in reepjes.

Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan. Voeg de fijngesneden gember, knoflook en sambal toe. Laat dit ongeveer 2 minuten fruiten. Op niet te hoog vuur anders verbranden de gember en knoflook en dat komt de smaak niet ten goede. Voeg de kipfilet toe en roerbak tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan. Als je de broccoli niet voorgekookt hebt doe je deze samen met de spitskool in de pan. Voeg anders alleen de spitskool toe. Roerbak de groenten tot het wat zachter wordt. Voeg eventueel wat kokosolie toe. Als alles bijna gaar is voeg je eerst 2 eetlepels sojasaus en het sap van een halve limoen toe. Roerbak even alles en proef of je de smaak zo goed vindt. Zo niet dan voeg je nog wat extra sojasaus en limoensap toe.

Serveer het met zilvervliesrijst voor een koolhydraatrijke maaltijd of met bloemkoolrijst als je liever geen koolhydraten eet.