Gevulde courgette

Zoals je misschien al door hebt ben ik een enorme courgette fan! Ik hou van de smaak en alle variaties die je ermee kan maken. 

Laatst zag ik op Instagram een post voorbij komen van Francine van www.heerlijkehappen.nl. Ze had gevulde bolcourgette gemaakt. Ik kreeg spontaan trek!

Francine is nu bezig met mijn Kick Start je vetverbranding maaltijdplan. Een mooi moment om dit recept van haar eens uit te proberen. Wel met een eigen twist. Ik had namelijk geen bolcourgette liggen maar wel courgette èn gehakt en dus kon ik mijn eigen variant maken. Dit is het geworden!

Ingredienten

2 grote courgettes of 3 wat kleinere
400 gram mager rundergehakt
25 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
1 teen knoflook fijngesneden
1 el euroma Italiaanse kruiden gehakt
50 gram peccorino
1 el olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol de courgette met een lepel uit en bewaar het vruchtvlees. Kook of stoom de courgette een minuut of 5. Dep droog. 

Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan of hapjespan. Voeg de knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Laat de knoflook met de kruiden een minuut of 2 zachtjes fruiten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Voeg vervolgens het vruchtvlees van de courgette toe en de zongedroogde tomaatjes. Bak dit nog een minuut of 2 mee.

Vet een ovenschaal in en leg de courgette helften in de schaal. Verdeel het gehakt erover. En strooi als laatst de peccorino over de courgette.

Plaats dit nog 20 minuten in de oven op 200 graden. 
Serveer met een frisse salade.