Geroosterde pompoen met kwarksaus

Zoals ik bij mijn pureeserie al aangaf kan je met pompoen echt alle kanten op. Ik ben dus echt fan van pompoen. Het is een groente, bevat weinig koolhydraten en het is lekker vullend en verwarmend. 

Regelmatig rooster ik een pompoem in de oven. Lekker bij de avondmaaltijd als koolhydraatvervanger. En wat je overhoudt kan je tot soep verwerken.

Ingrediënten

1 biologische pompoen
4 teentjes knoflook (of meer)
5 el magere kwark
1 tl mayonaise
2 tl bieslook
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen. Schillen is niet nodig. Halveer de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd in parten. Kneus een aantal teentjes knoflook. Je kan het schilletje gewoon laten zitten. Verdeel de pompoen en knoflook over een bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout en schep alles even om zodat de olie goed verdeeld is. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar. Draai de stukjes halverwege even om (dat hoeft niet per se).

Meng voor het sausje 5 flinke eetlepels magere kwark met 1 flinke theelepel mayonaise, peper, zout en bieslook. Je kan er ook nog een klein teentje knoflook in uitpersen als je daarvan houdt. Serveer dit bij de pompoen. 

Dit is een lekker bijgerecht voor je diner maar ook een heel lekker tussendoortje! Smakelijk eten!