Chocolade mugcake

Afgelopen weekend maakte ik voor mijn chocolade “verslaafde” zoontje een chocolade mugcake. Zo heeft hij het idee dat hij aan het snoepen is maar ondertussen krijg hij een heel voedzaam ontbijt binnen!

En het is zo klaar.

Ingrediënten

1 kleine rijpe banaan

1 ei

3 el havermout

1 el cacao

Optioneel

een half vierkantje extra bittere chocolade

honing

Hoe maak je het?

LRG_DSC02808.jpg

Pak een kommetje of mok. Prak de banaan goed. Voeg de havermout en het ei toe. Roer goed. Voeg vervolgens de cacao toe en roer weer goed tot alles goed gemengd is. Houd je van wat zoeter dan kan je wat honing toevoegen.

Zet de kom of mok 1,5 minuut in de magnetron op maximaal vermogen. Haal het eruit en duw het stukje chocolade in de mugcake. Zet het nog een half minuutje in de magnetron en als het los is gekomen van de wanden van de wanden is je mugcake klaar! Smakelijk eten.

Let erop dat niet iedere magnetron hetzelfde is. Als de mugcake nog nattig is moet hij nog even terug in de magnetron.