Bijgerecht: broccolirijst

Ben je op zoek naar een low carb vervanging voor je rijst? Probeer dan eens deze broccolirijst. Dan heb je daarnaast niet zoveel nodig! Super smaakvol en lekker koolhydraatarm. Dit recept is voor ongeveer 2-3 personen. Serveer met witvis of kipfilet en nog extra groenten voor een lichtverteerbare koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijd.

Ingrediënten

1 stronk broccoli
4 zongedroogde tomaatjes in stukjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
25 gram geraspte grana padano
1 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in roosjes en maak er met een keukenmachine rijst van. 
Verhit in een pan de olijfolie en fruit zachtjes de knoflook. Voeg vervolgens de broccolirijst toe. Bak even mee. Houd je van heel knapperig dan kan je de broccoli kort bakken. Wil je de broccoli net als ik ietsje zachter laten worden? Voeg dan een scheutje water of bouillon toe en laat de broccoli met de deksel op de pan 5-10 minuten op niet te hoog vuur gaar worden. Schep regelmatig om. 
Voeg op het laatst de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, de kaas en eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Nog even goed doorroeren en klaar is kees!

Serveertip: Ik gaarde kabeljauw in een sterke bouillon. Van deze bouillon deed ik een lepel door de broccolirijst om het mee gaar te stoven. Daarnaast serveerde ik een lekkere frisse salade met kiemen en een simpele dressing van olijfolie met basamicozijn.