Suikervrije bananenmuffin

Deze muffins behoren tot de categorie gezond tussendoortje en je kan ze zelfs als ontbijt nemen! De muffins voeden je lichaam met langzame koolhydraten, gezonde vetten en goed opneembare eiwitten. Alles wat je nodig hebt om je dag met voldoende energie te beginnen of op te laden tussendoor!

Deze muffins behoren tot de categorie gezond tussendoortje en je kan ze zelfs als ontbijt nemen! De muffins voeden je lichaam met langzame koolhydraten, gezonde vetten en goed opneembare eiwitten. Alles wat je nodig hebt om je dag met voldoende energie te beginnen of op te laden tussendoor

Ingrediënten - voor 8 muffins


3 eieren
3 rijpe bananen
75 gram havermeel havermout (of havermout malen tot meel)
75 gram amandelmeel
75 gram (ongezwavelde abrikozen)
1 tl koekkruiden of kaneel
2 tl (wijnsteenzuur) bakpoeder

Bereidingswijze

Kook de abrikozen even tot ze zacht zijn en giet af. Pureer de banaan met de abrikozen met een staafmixer. Doe de eieren erbij. Mix dit goed mee. Spatel vervolgens het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel door het mengsel. Zorg dat alles goed gemengd is. 

 Giet het beslag in de muffinvorm. Zet het in ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden. De muffins zijn gaar als je er met een prikker in prikt en er geen deeg aan blijft kleven.

Je kan hier ongeveer 12 muffins mee maken. Afhankelijk van je vorm!

Je kan er ook een bananenbrood van maken: Giet het beslag dan in een cakevorm en bak het brood in ongeveer 30-40 minuten gaar.

Variatietips

  • stukjes abrikoos en een klein handje fijngehakte amandelen

  • een handje fijngehakte noten.

  • wat kokosrasp en cranberries. 


Voedingswaarde per muffin

96 kcal - 9,2 gram koolhydraten, 4 gram eiwit, 4,6 gram vet