Ongeschonden de feestdagen door

De eerste feestdag kunnen we al afstrepen maar er komen er nog een paar aan. Hoe zorg je er nou voor dat je na de feestdagen niet weer terug bij af bent??

1. Maak keuzes

Hoe komt je normaal de feestdagen door? Eet je gewoon alles wat er wordt aangeboden zonder er echt bij na te denken of van te genieten? Bedenk je dan dit jaar wat je ècht lekker vindt en waar je ècht van geniet. En neem dat ook zonder schuldgevoel. Sla de rest af of neem gewoon een klein beetje. Zonde om veel extra calorieën binnen te krijgen met eten waar je niet echt van geniet toch?

2. Zorg voor een vinger in de pap

Neem deze niet te letterlijk natuurlijk ;-) maar nodig je familie of vrienden bij je thuis uit zodat je zelf kan bepalen wat er gegeten wordt. Of spreek af dat je allemaal iets maakt, dan kan je in ieder geval een gerecht helemaal naar je zin maken. Lukt dat niet meer? Neem dan gewoon als verrassing een gezond hapje voor iedereen mee! En voor de rest geldt nr 1!

3. Een keer wat meer eten is niet erg

Bedenk je ook dat je niet dik wordt tussen kerst en oud & nieuw maar andersom. Die heb je vast vaker gehoord maar het is ook echt waar. Een keer wat meer eten dan normaal is niet erg. Het houdt je lichaam zelfs alert en geeft het vertrouwen dat er geen noodtoestand is en al het vet moet vasthouden! 

4. Ga niet al te hongerig naar het feest

Zorg dat je iets gezonds eet voor je naar het feestje gaat. Dat maakt het wat makkelijker om al die hapjes en snacks voordat het echte diner begint te weerstaan. Dat scheelt ongemerkt echt heel wat calorieen!

5. Blijf sporten

Blijf ook tijdens de feestdagen sporten. Ga een rondje hardlopen of doe een snelle HIIT training voor je je klaar gaat maken voor het feest. Al is het maar 15 minuutjes, dan heb je toch weer je stofwisseling een boost gegeven! Kijk voor inspiratie voor een snelle HIIT training op mijn instagram.

Fijne Feestdagen!!!

 

En ben je nou echt compleet uit de bocht gevlogen (niet alleen tijdens de feestdagen) of wil je een frisse gezonde start maken in 2018? Dan is sportvasten misschien iets voor jou!