Low carb kwarktaart

We vonden het thuis wel tijd voor een taartje. Met name joris, die steeds in zijn keukentje taarten aan het bakken was. Nou ben ik niet zo van de taarten bakken. Maar een gezonde kwarktaart gaat er altijd wel in! en je kan het ieder moment van de dag eten! 

Dat vond Joris natuurlijk ook wel een een aantrekkelijk idee! 

En toevallig had ik alles in huis voor deze low carb kwarktaart! Misschien jij ook wel!?

IMG_1401.jpg

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

1 ei

150 gr amandelmeel

30 gr kokosolie

Voor de kwarkvulling

500 gr volle kwark

250 ml slagroom

3 el sweet like sugar 

100 ml sinaasappelsap

350 gram aardbeien

12 blaadjes gelatine


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.

Neem een springvorm (24 cm) en bedek de bodem met bakpapier.

Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.

Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.

Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.

Pureer ondertussen de 250 gram aardbeien in een blender. Doe de 100 ml verse sinaasappelsap in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur. Knijp na 5 minuten weken de gelatine blaadjes goed uit. Haal het sinaasappelsap van het vuur af en meng hierin al roerend de gelatineblaadjes doorheen. Laat het mengsel afkoelen.

Roer in een grote kom de magere kwark, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom en  voeg beetje bij beetje het kwarkmengsel toe. Proef het mengsel en breng eventueel op smaak met nog wat extra sweet like sugar. Verdeel het kwarkmengsel over de amandelbodem. Verdeel de overgebleven aardbeien erop en laat 3 uur opstijven in de koelkast.