Koolhydraatarme broccolistamppot met pittige kip

Het is weer echt stampotten weer! Nou wilde ik graag weer eens wat anders dan de standaard hutspot, boerenkool, andijvie stamppot. En natuurlijk ook koolhydraatarm.

En toen zag ik de stampot van Andrea van www.anniepannie.nl voorbij komen en raakte hierdoor geïnspireerd! Ik maakte naar aanleiding hiervan een koolhydraatarme broccoli - knolselderij stamppot met pittige kipstukjes.

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

1 knolselderij of 1/2 knolselderij + 1/2 bloemkool

1 stronk broccoli (ongeveer 500 gram)

2 kipfilets in blokjes

50 gram ongebrande cashewnoten

kokosmelk

1 limoen

2 tl sambal oelek

1 teentje knoflook fijngesneden

1 cm gember fijngesneden

1 el kokosolie

Hoe maak je het?

Maak de knolselderij schoon en snijd in stukken. Stoom of kook dit in ongeveer 10-15 minuten gaar (afhankelijke van de grootte van je stukken) Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe.

LRG_DSC02632.jpg

Verwarm intussen een koekenpan. Doe hier een klein beetje kokosolie in en rooster de cashewnoten met wat zeezout en evt wat kurkuma en cayennepeper. Laat ze afkoelen op een bord.

Verhit in een koekenpan 1 el kokosolie. Voeg de fijngesneden gember en knoflook toe en fruit dit zachtjes zodat de smaken vrijkomen maar het niet verbrandt. Voeg vervolgens de sambal toe. Roer even goed door en voeg vervolgens de kip toe. Bak de kip in een minuut of 5 gaar. Knijp op t laatst wat limoensap over de kip uit. Zet het vuur laag en laat de kip even staan tot de stamppot klaar is.

Giet de knolselderij en broccoli goed af. Voeg een scheutje kokosmelk toe en stamp alles met een pureestamper tot een stevige, maar niet droge puree. Of gebruik een staafmixer als je van een wat minder grove structuur houdt. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper, zout en nog een kneepje limoensap.

Serveer de stamppot met de pittige kip en cashewnoten. En de liefhebber kan er nog een scheutje japanse sojasaus overheen doen en een extra kneepje limoensap. Dat is verrassend lekker!

Smakelijk eten!