"Sportvasten is geen dieet, het is een lifestyle."

Sportvasten is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode. Met sportvasten train je je lichaam om in slechts 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding zoals gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.


Make the switch

Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In de afbouwdagen doe je aanpassingen in je voeding. Tijdens deze dagen begin je de suikers uit je lichaam weg te trainen. Vervolgens ga je drie dagen vasten. Je traint dan de laatste suikers weg en je lichaam maakt de switch naar vetverbranding. Zodra je suikerverbranding is geswitchted naar vetverbranding heb je het doel van de kuur behaald. Je nieuwe lifestyle is begonnen! De laatste 4 dagen bouw je je voeding langzaam weer op. Door dat je blijft trainen blijft je switch behouden. 

Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag 20 tot 30 minuten op een voor jou passende intensiteit. Ook neem je de voedingssupplementen die je tijdens de kuur ondersteunen. Ze ondersteunen je lichaam bij het maken van de switch, beschermen je spiermassa, zorgen voor voldoende energie en onderdrukken het hongergevoel. 
 

“Ik ben heel enthousiast over de begeleiding van Liesbeth: professioneel en persoonlijk. Je merkt gelijk dat ze weet waar ze het over heeft en geeft praktische tips. Ze neemt de tijd voor je. Via de app is de begeleiding altijd dichtbij. Ze is eigenlijk altijd bereikbaar en reageert snel. En door de verschillende contact- en meetmomenten, ook een week na het sportvasten en 6 weken erna is de begeleiding optimaal. En nog steeds als ik met vragen zit, kan ik bij haar terecht.”
— Chantal

Keep the switch

Om je behaalde switch te behouden is het belangrijk om je sportvasten lifestyle vast te houden. De basis hiervoor is regelmatig intensief sporten en gezonde voeding. Daarnaast kan je nog vastenmomenten in je nieuwe lifestyle opnemen. Hierdoor blijf je in de vetverbranding en behoud je je behaalde resultaten.

Aan de hand van je levensstijl en hoeveelheid sport gaan we kijken hoe we dat voor jou het beste passend kunnen maken. Met als doel een nieuwe lifestyle die niet voelt als een uitdaging maar die gewoon bij je past! 
 

Voor wie is sportvasten geschikt?

Herken jij jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten? Dan is sportvasten zeker geschikt voor jou!

    •    Behoefte aan zoet eten of móeten eten;

    •    Te hoog vetpercentage (terwijl je wel gezond en netjes eet);

    •    Dipjes/wisselend energieniveau gedurende de dag;

    •    Last van vermoeidheid;

    •    Het niet (lang) kunnen volhouden van duurinspanningen;

    •    Behoefte aan koolhydraten tijdens lange inspanningen;

    •    Langzaam herstel na (zware) trainingen.
 

Hoe werk ik?

resultaten.jpg

Ik vind goede begeleiding erg belangrijk tijdens de sportvastentraining en daarna. Daarom zien en spreken we elkaar geregeld. 

De sportvasten training begint altijd met een persoonlijke intake. Hierin leg ik je uit wat de training inhoudt en hoe het werkt. Ook laat ik je het protocol en de supplementen zien en licht ik het gebruik toe. Tijdens de intake doe ik een uitgebreide 0 meting. Ik meet je gewicht, tailleomang, vetpercentage, (nuchter) bloedsuiker en bloeddruk.

Op vastendag drie zien we elkaar weer. Ik doe nogmaals de eerder genoemde metingen en daarnaast meet ik met een vingerprikje of je de switch hebt gemaakt. Ik adviseer je aan de hand van de uitslagen hoe je de training het beste kan vervolgen.

Dan zien we we elkaar weer een week na de training. Je bent dan alweer ruim een week verder met je nieuwe lifestyle. Ik ga weer alle metingen doen zodat je een goed beeld krijgt van het effect van de training op jouw lichaam. Aan de hand daarvan maken we een plan voor je nieuwe lifestyle.

Tijdens de gehele training ben ik ook dagelijks bereikbaar voor vragen en mentale ondersteuning! Je doet het echt niet alleen! Ook daarna ben ik er om je te begeleiden in het behoud van je gemaakte switch.

“Mijn doel is het verlagen van mijn vetpercentage. Ik doe aan topsport. Voor mij is een lager vetpercentage van belang om optimaal te kunnen presteren. Liesbeth heeft mij voedingsrichtlijnen en voorbeeldmenu’s gegeven. Het advies heeft mij zeker geholpen. Helaas ben ik nu geblesseerd en kan ik daardoor niet lopen wat het wat lastiger maakt om mijn vetpercentage verder te verlagen. Maar daarover blijf ik met Liesbeth in contact. Wat ik erg prettig vind in de samenwerking met Liesbeth is haar persoonlijke benadering. Ze is altijd bereikbaar en werkt erg snel. Hierdoor kon ik meteen met mijn schema aan de slag.”
— Tamara


Coaching op afstand

Woon je in het buitenland of in Nederland maar ben je niet in staat of in de gelegenheid om iedere keer langs te komen en wil je toch erg graag bij mij een sportvasten training doen? Dat kan! Ik kan geen fysieke metingen bij je doen, maar ik kan je wel via FaceTime of Skype en WhatsApp of messenger online begeleiden tijdens de training. 

We hebben op dezelfde momenten een afspraak alleen doen we de intake via FaceTime of Skype en de volgende afspraken via FaceTime, Skype, telefoon WhatsApp of mail. Je meet zelf je tailleomvang en gewicht en op vastendag 3 meet je met de geleverde urinestrips of je de switch hebt gemaakt. 

 

Afbouwen

In 3 dagen bouw je je voeding af. Je neemt geen eiwitten en nauwelijks koolhydraten. Ook neem je geen tussendoortjes zodat je lichaam vast went aan een aantal uren zonder voeding. Doordat je nauwelijks nog suikers neemt en daarnaast sport maak je de eerste stappen richting vetverbranding.

 

alison-marras-361007.jpg

VASTEN

Tijdens de vastendagen neem je alleen nog kleine hoeveelheden sap. Doordat je deze dagen een groot tekort aan calorieën en suikers creëert en daarnaast sport gaat je lichaam de switch maken naar vetverbranding. Op naar je nieuwe lifestyle!

 

unnamed.jpg

Opbouwen

Tijdens de opbouwdagen laat je je lichaam weer langzaam wennen aan vast voedsel. Je neemt vooral eiwit- en vetrijke voeding zodat je nog goed van je vetverbranding kan profiteren. 

Je maakt een start met je nieuwe lifestyle!