Courgette noodles met kip en cashewnoten

Hou je ook zo van noodles? Maar wil je je koolhydraatinname beperkt houden? Dan is dit echt een aanrader!

Dit recept voor koolhydraatarme courgette noodles met kip en cashewnoten ontstond omdat het hoog tijd was voor wat meer variatie in onze avondmaaltijd. Herken je dat? Dat je, als je het druk hebt, de neiging hebt om maar steeds hetzelfde te maken? Terwijl je met een klein beetje extra nadenken zo iets anders op tafel tovert! Dat nadenken heb ik vast voor je gedaan ;-)

Het recept is voor 2-3 personen. Ik reken voor een vrouw ongeveer 150 gram kipfilet en voor een man 200-250 gram. Groenten mag je zoveel eten als je wil! Maar zeker niet te weinig. Vooral omdat de groeten ook de noodles vervangen in dit recept. Wij aten dit met z'n tweetjes! 

Ingrediënten

400 gr kipfilet
2 courgette
1 rode punt paprika
250 gr taugé
1 rode peper, ontdaan van pitjes en fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
4 el Japanse sojasaus
1 el honing
Sap van 1 limoen
1 el kokosolie
30 gram cashewnoten

Bereidingswijze

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin.

Maak van de courgette, courgetti met een mandoline of koop het kant en klaar (dan heb je ongeveer 600 gram nodig). Snijd de puntparika in de lengte in dunne reepjes.

Verhit de kokosolie in een hapjespan en voeg de fijngesneden peper en het knoflookteentje toe. Fruit dit, op niet te hoog vuur, een minuut of 3. Zo komen de smaken goed vrij. Schep de knoflook en peper uit de pan en zorg dat de olie achter blijft. Meng de knoflook en peper met de Japanse sojasaus, honing en limoensap tot een sausje.

Bak de kipblokjes in de achtergebleven olie tot ze gaar zijn. Voeg dan de groenten toe. En bak dit tot het gaar genoeg is. Voeg het sausje toe en schep alles goed om. 

Serveer met de cashewnoten. Smakelijk eten!