Simpel koolhydraatarm kerstmenu

Heb jij je kerstmenu al helemaal uitgedacht? Ik heb een besluit genomen! Ik hou het dit jaar simpel. We hebben het met z’n allen al druk genoeg. Dus dit jaar geen gedoe, geen stress. Zo hou je meer energie, tijd en aandacht over voor de lieve mensen om je heen!! Ik ben namelijk van mening dat het met kerst gaat om het samenzijn en dat het eten niet de hoofdzaak is!

Daarmee zeg ik niet dat je je best niet hoeft te doen hoor. Maar het heet niet alleen “je best doen” als je mega uitpakt, er al weken mee bezig bent en wakker van ligt (grapje). Dus maak er gewoon wat leuks en lekkers van en bedenk je dat het het niet waard is om over te stressen of je druk over te maken.

En nog iets, simpel kan ook echt wel feestelijk zijn!

EN om het je nog wat makkelijker te maken heb ik een simpel, heerlijk, koolhydraatarm en toch feestelijk kerstmenu voor je samengesteld met mijn bestaande recepten. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is er wat kerstige decoratie bij te bedenken en de porties misschien wat aan te passen misschien. Je eet namelijk meerdere gangen ;-)

Dus zoek jij nog inspiratie en wil je het ook niet te ingewikkeld maken? Check dan dit!

Vooraf

Serveertip

Rooster wat pompoenpitjes in een droge koekenpan. Strooi dit over de soep en verkruimel er ook wat feta over. Dien het op in leuke glazen en het ziet er super feestelijk uit!

Hoofdgerecht

Serveertip 1

Serveer bij de kalkoenrolletjes bijvoorbeeld een heerlijke bloemkoolpuree en groenten naar keuze. Keep it simpel! De kalkoenrolletjes zijn al smakelijk en feestelijk genoeg!

Serveer tip 2

Serveer er verse pasta, bv papardelle bij en maak een sausje door het vocht dat van de kalkoen afkomt samen met Marsala wijn in te koken. Eventueel roer je er ook nog wat koude boter door. Super lekker!

NAGERECHT

Serveertip

Serveer bij de brownie eventueel een bolletje vanille ijs!

En wil je nog meer uitpakken dan kan je ook nog een kaasplankje tussendoor doen! Voor (!) het dessert!

Ik wens je een heel ontspannen kerst!

xx